Dolf ten Have memorial is begonnen.

Dinsdag, 14 november 2017

(Gijs Nederlof) Dat er in de wateren van Amsterdam heel wat afgevist wordt is waarschijnlijk geen nieuws. Amsterdam staat niet voor niets bekend om haar prachtige viswateren. Voor karper en roofvissers zijn er

te veel locaties om op te noemen waar je een visje kunt vangen. Als witvisser zijn er overigens ook mogelijkheden genoeg. Een van die toplocaties is bijvoorbeeld het Amsterdam Rijnkanaal bij de rode flats bij Diemen.

Je moet wel lid zijn van de AHV om er te mogen vissen. Het water is niet meer ingebracht in de Vispas. Als je de Vispasapp hebt geïnstalleerd, is het een kwestie van je Vispasnummer invoeren en je kunt in een oogopslag zien of je er mag vissen of niet.

Dit water is nu net ook zo’n watertje waar regelmatig witviswedstrijden worden georganiseerd en ook dat is niet voor niets. De wedstrijden vinden meestal plaats aan de westkant van het kanaal. Je kunt er uitstekend uit de voeten met de feeder, een metertje of vijfentwintig is vaak al ver genoeg om leuk vis te kunnen vangen.

Afgelopen weekend ging de door Koopman Hengelsport georganiseerde Dolf ten Havememorial Wintercompetitie van start. Verdeeld over drie sectoren konden de deelnemende koppels aan de slag. Dat het niet echt mee viel blijkt wel uit de vangsten, de vis moet blijkbaar nog even wennen. Het duo Kuijten/Dankers kon de eerste dagoverwinning op haar naam schrijven. Met 6820 gram bleven zij de rest van het deelnemersveld voor.

Over twee weken wordt wedstrijd twee van deze competitie aan hetzelfde parkoers gevist.